Gasolkamin - en inredningstrend 2021

  • 23 Sep, 2021

bild på en stuga

Att ha en gasolkamin i hemmet är något som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Inte enbart att det ser bra ut i ditt hem, men den ger dig också värme under de kalla månaderna i Sverige. Idag på marknaden finns det ett stort utbud att välja mellan som är passande för alla hus, lägenheter och stugor. Dessutom olika stilar så du kan inreda efter din unika stil.

Fördelen med en gasolkamin

En stor fördel är att den ger en bra värmekälla i ditt hem. Det är bra om du har en stuga där det inte finns ström. Installationen är heller inte avancerad så du behöver inte ta ut din borr från Bosch för att göra installationen. Värmen är också snabb och effektiv så du behöver inte vänta länge på att rummet eller stugan ska bli varmt. En gasolkamin kan också hjälpa dig att hålla din energiräkning nere, vilket är bra för både din plånbok och miljön.

Slappna av hemma med en gasolkamin

Hemmet ska vara ett ställe där du kan slappna av och släppa den stressiga vardagen. Genom att inskaffa i en gasolkamin kan du komma hem och slappna av framför den. Du kan titta på dina favoritserier eller sätta dig med en tidning och slappna av. En gasolkamin är enkel att använda. Du slipper att tänka på tändstickor, sot eller aska. Den värmer dessutom upp bostaden snabbt och effektivt. Samtidigt som den ser snygg ut. Söker du inspiration för hur du kan använda en gasolkamin? Allt fler företag i branschen syns i sociala kanaler som Instagram. Det är inte konstigt med tanke på att det idag är fullt möjligt att få en bra kostnad för marknadsföring i sociala medier hos designbyråer.

Inred rätt med en gasolkamin

Inredning är något som är roligt och i hemmet kan du verkligen visa din personlighet. När du väljer en gasolkamin ska du tänka på hur du bäst inreder med denna. Du kan fokusera hela rummet runt din kamin och köpa möbler som är passande till denna.

Gasolkamin eller vedkamin?

En stor fråga är om det är bäst att ha en gasolkamin eller vedkamin. Båda kommer med fördelar och nackdelar, och många gånger handlar det om preferens vilken som du väljer. Det klassiska är vedeldning där du måste samla ihop ved, eller köpa ved för att få varmt. Du är däremot mer begränsad med en vedkamin än du är med en gasolkamin. En gasolkamin är passande i alla hem och är enklare att använda. Plus att det inte blir lika smutsigt. Det är också bra för att spara på elräkningarna.

Gasolkamin - Välj rätt

Du ska också välja rätt för både ditt hem och inredningen. När du väljer en gasolkamin borde du främst tänka på storleken och hur många watt den har. Om du har en mindre stuga behöver du inte samma storlek som om du har ett större hus. Designen är klart också viktig eftersom den ska vara passande för inredningen. Kolla igenom utbudet som finns tillgängligt och ha redan en bestämd plats du vill din gasolkamin.