Senaste inläggen

Fönster i pvc, trä eller aluminium?
  • 25 Mar, 2022

När det kommer till att välja fönster till huset finns det en hel del valmöjligheter. Fönster i pvc, träfönster och aluminiumfönster har olika egenskaper och vilka som passar ditt hus bäst beror på husets utseende och karaktär. De olika typerna av fönster skiljer sig dessutom när det kommer till pris, funktionalitet och hur mycket arbete och underhåll som krävs. Pvc-fönster har generellt sett det bästa priset. Allt för ditt val av fönsterOm du går i tankar om valet av fönster kan det kännas som de många valmöjligheterna och stora utbudet är överväldigande.

Att lägga golv kan även en amatör men hur?
  • 01 Nov, 2021

Innan du sätter igång att lägga golv skall du säkerställa att underlaget är plant. Det skall dessutom vara fast och torrt och så skall det naturligtvis vara helt rent. Ojämnheter kan spacklas bort och för undergolvet finns speciellt material som kan användas för ändamålet. När underlaget är torrt kan man lämpligen lägga ut en fuktskyddsmatta för att hindra fukt från att stiga up i golvet. Sedan skall stegljudsisoleringen läggas ut för att ta bort mindre ojämnheter och på så sätt förhindra att det blir ett knarrande golv.

Gasolkamin - en inredningstrend 2021
  • 23 Sep, 2021

Att ha en gasolkamin i hemmet är något som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Inte enbart att det ser bra ut i ditt hem, men den ger dig också värme under de kalla månaderna i Sverige. Idag på marknaden finns det ett stort utbud att välja mellan som är passande för alla hus, lägenheter och stugor. Dessutom olika stilar så du kan inreda efter din unika stil.

Dags för en husrenovering? En skjutdörr kan vara lösningen.
  • 08 Sep, 2021

Om du vill ge huset ett ansiktslyft och samtidigt kunna sälja det till en god förtjänst i framtiden, så är husrenovering en god investering som oftast lönar sig i längden. Dock är det viktigt att du är medveten om att en renovering ofta kräver en ganska rejäl finansiell insats. Givetvis kan du få ner priset genom att nyttja ROT-avdraget, men du kan även utföra renoveringen själv. En renovering kan ta en hel del tid, men samtidigt är det roligt och ger dig något att pyssla med.

Hur ska fönsterbleck monteras?
  • 31 Aug, 2021

Har det blivit dags att byta fönsterbleck där hemma? Det kan tyckas vara en oviktig detalj men faktum är att den hindrar regn och snö från att läcka in. Det kan lite liknas vid ett tröskelbeslag. Om du inte sköter detta kan huset alltså råka ut för stora fuktskador och mögel. Det är något som bör förhindras till varje pris både ekonomiskt och av hälsoskäl. Byt om du ser rostOm du ser att dina fönsterbleck har börjat rosta är det hög tid att byta ut dem.