Senaste inläggen

Vad du bör tänka på vid golvläggning
  • 18 Oct, 2022

När det kommer till golvläggning så är det viktigt att du gör ett bra grundarbete. Ett bra grundarbete innebär att du ser till att ytan du ska lägga golvet på är slät och fin. Det första du ska göra är att riva bort det gamla golvet och sedan sopa ytan under de gamla golvet för att det nya golvet ska ligga så plant som möjligt. När ytan är slät och fin kan du börja med golvläggningen.

Renovera hemma, tips inför renoveringen
  • 19 Sep, 2022

Att renovera hemma har blivit en av svenskarnas vanligaste fritidssysselsättningar och numera finns miljontals handfasta tips att få, särskilt i sociala media-flöden. Det många dock glömmer bort är hur viktigt det är med ordentliga förberedelser innan man sätter igång. Planera alltid noggrant innan du startar renoveringsprojektet, även om det är stort som smått. Tänk på att lägga in goda marginaler, både vad gäller tid och pengar om oförutsedda händelser skulle inträffa.

Vilken isolering är bäst?
  • 09 Aug, 2022

Många som står i begrepp att inleda ett byggprojekt undrar vilken isolering är bäst. Det beror helt på vilken typ av byggprojekt som isoleringen ska användas i samt vilka material du jobbar med i övrigt. I ytterväggar använder man med fördel isolering av glasull eller stenull eftersom det står emot kyla på ett överlägset sätt. Vid isolering av ytterväggar så är tätning en viktig del av arbetet, speciellt i närheten av fönster och fönsterbleck där väta och kyla annars riskerar att ta sig in trots väl genomförd isolering i övrigt.

Vad kostar det att lägga golv?
  • 07 Jul, 2022

En stor fråga när man ska lägga golv är vad det kommer att kosta. Det finns normalt inga fasta priser utan det varierar beroende på vilken firma du anlitar. Du kan även beställa ditt golv online och lägga det själv. Då kan du få ner kostnaden väldigt mycket. Det enklaste är ett så kallat klickgolv där du bara lägger ihop plankorna. Då behöver du bara såga till dem i hörnen och svängarna av rummet.

Fönster i pvc, trä eller aluminium?
  • 25 Mar, 2022

När det kommer till att välja fönster till huset finns det en hel del valmöjligheter. Fönster i pvc, träfönster och aluminiumfönster har olika egenskaper och vilka som passar ditt hus bäst beror på husets utseende och karaktär. De olika typerna av fönster skiljer sig dessutom när det kommer till pris, funktionalitet och hur mycket arbete och underhåll som krävs. Pvc-fönster har generellt sett det bästa priset. Allt för ditt val av fönsterOm du går i tankar om valet av fönster kan det kännas som de många valmöjligheterna och stora utbudet är överväldigande.

Att lägga golv kan även en amatör men hur?
  • 01 Nov, 2021

Innan du sätter igång att lägga golv skall du säkerställa att underlaget är plant. Det skall dessutom vara fast och torrt och så skall det naturligtvis vara helt rent. Ojämnheter kan spacklas bort och för undergolvet finns speciellt material som kan användas för ändamålet. När underlaget är torrt kan man lämpligen lägga ut en fuktskyddsmatta för att hindra fukt från att stiga up i golvet. Sedan skall stegljudsisoleringen läggas ut för att ta bort mindre ojämnheter och på så sätt förhindra att det blir ett knarrande golv.

Gasolkamin - en inredningstrend 2021
  • 23 Sep, 2021

Att ha en gasolkamin i hemmet är något som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Inte enbart att det ser bra ut i ditt hem, men den ger dig också värme under de kalla månaderna i Sverige. Idag på marknaden finns det ett stort utbud att välja mellan som är passande för alla hus, lägenheter och stugor. Dessutom olika stilar så du kan inreda efter din unika stil.

Dags för en husrenovering? En skjutdörr kan vara lösningen.
  • 08 Sep, 2021

Om du vill ge huset ett ansiktslyft och samtidigt kunna sälja det till en god förtjänst i framtiden, så är husrenovering en god investering som oftast lönar sig i längden. Dock är det viktigt att du är medveten om att en renovering ofta kräver en ganska rejäl finansiell insats. Givetvis kan du få ner priset genom att nyttja ROT-avdraget, men du kan även utföra renoveringen själv. En renovering kan ta en hel del tid, men samtidigt är det roligt och ger dig något att pyssla med.

Hur ska fönsterbleck monteras?
  • 31 Aug, 2021

Har det blivit dags att byta fönsterbleck där hemma? Det kan tyckas vara en oviktig detalj men faktum är att den hindrar regn och snö från att läcka in. Det kan lite liknas vid ett tröskelbeslag. Om du inte sköter detta kan huset alltså råka ut för stora fuktskador och mögel. Det är något som bör förhindras till varje pris både ekonomiskt och av hälsoskäl. Byt om du ser rostOm du ser att dina fönsterbleck har börjat rosta är det hög tid att byta ut dem.