Isolering

Förbättrat inomhusklimat med isoleringsmaterial

Isolering av hus är bland det viktigaste man kan göra för att ge sig själv och de man lever med ett bra inomhusklimat och förbättrad värmeekonomi. Den största delen av värmen går ut genom dörrar och fönster, medan dryga 15 % går ut genom ventilation, tak, väggar, golv och källare. Det mest miljövänliga isoleringsmaterial är cellulosa isolering, vilket består av återvunna tidningspapper och kartonger. Då panelerna är väldigt täta och har väldigt lite håligheter för syre är de också väldigt motståndskraftiga och minimerar skador vid bränder. Här hittar du material för att isolera till ett bra pris!

Isolera skrymslen och vrår med lösull

Lösull som insoleringsmaterial, till skillnad från traditionella skivor och paneler, sprutas in vid isolering vägg. Isoleringen är då sluten, men kan även ligga öppen på ett vindstak. Oavsett om det är nyproduktion eller renovering går det avsevärt snabbare och det blir inga glapp eller glipor. Även till golv är det ett av de mest effektiva och miljövänligaste material du kan hitta. Konstiga vinklar och skrymslen fylls enkelt upp med ullen. Det passar renovering av äldre trähus bäst då varenda vinkel kanske inte är rät längre.

Isolering av golv och källare

Golv mellan våningar, så väl som i källaren, är beroende av isolering dels för att hålla värmen inne, men även för att dämpa ljud. Isolering golv kan man många gånger göra själv, men att anlita entreprenör bespara ofta tid och kan vara mer effektivt. Har man väl bestämt sig för att lägga om ett golv kan det vara läge att se över isoleringen i samma vända. Beroende på hur huset står kan golv isoleras utifrån eller inifrån. Plötsligt drag kan orsakas av äldre material som till exempel torv sjunkit ihop och behöver bytas ut eller kompletteras.